Защо си заслужава да боядисваме текстил?

Simplicol boyadisvane na drehi

Боядисване на избледнелите панталони, подсилване цвета на лежерната ни бяла тениска или разкрасяване на хола с новия любим цвят: Кой иска да направи старите си дрехи или текстил, като калъфки за възглавници, завеси или покривки за маса, да блестят в ново великолепие или просто да променят цвета си? Защо да изразходваме много пари за нещо ново, след като може просто да го боядисаме.

 


 Кога се боядисват старите дрехи?

 
 
iStock 692879956 rot  Любимата ви риза изглежда избеляла? Считате, че бялата риза е скучна и прекалено обикновена? Вместо да изхвърляте старите си дрехи можете просто да ги боядисате с текстилни бои. Всъщност има много причини, които обуславят боядисването на текстил. Например, ако искате да освежите оригиналния цвят или просто да промените цвета, то тогава устойчивите бои за дрехи и текстил са вашето решение.

                                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

               И още...

      iStock 623265486 medium

Всъщност не само дрехи могат да бъдат боядисвани с текстилни бои. Кърпи, салфетки, покривки, завеси, одеала, спално бельо,  калъфки за възглавници, дори малки памучни килимчета добиват нов модерен и свеж вид без да се налага да харчите много пари  за ново декориране у дома.

Без значение дали искате да придадете на дома си свеж вид в нов стил или  да освежите гардероба си, текстилните бои са лесен и не скъп начин да  използвате старите тъкани.


 

 

  Коя боя е правилната?


                                     001803


С текстилните бои на Simplicol - Intensiv, Expert, както и възстановяващите "Back-to-Black" и "Back-to-Blue" може да се боядисват памук, вискоза, лен, както и смесени тъкани със синтетика до 50%. Боите Expert боядисват в допълнение и коприна и вълна. Всяка една от тези цветни серии е подходяща и при чувствителна кожа. Реномираният институт Хоенщайн потвърждава качеството на тези бои. Те са изключително толерантни към кожата, към хора с алергии и са безопасни за околната среда.

 hohenstein

 

 

 


    
  Та така...да купим нова дреха или да боядисаме старата?

    

            iStock 641031868 medium     Ако част от дрехите ви вече не ви стават, не ви харесват или не можете да ги поправите, значи си струва да купите нови. Но ако любимите панталони са все още страхотни, изглеждат добре и просто се нуждаят от някаква нова свежа боя? Още повече да помислим, че е по-добре за околната среда да пребоядисаме чифт стари панталони, отколкото да си купим нови. Всъщност, за производството на нови панталони са необходими 8 000 литра вода. Защо да губите ресурси или да харчите пари, когато с едно лесно боядисване може да дадете на вашите текстили нов живот? Оставаме на вас да прецените... :)

 x 

Поръчката Ви е приета успешно. Благодарим Ви, че пазарувате при нас!